Aktivt skydd vid stöld - spionprogram! PDF Skriv ut E-postadress

preycontrolVisst är det tråkigt att få en dator eller telefon stulen, men genom att installera ett skyddsprogram på maskinen INNAN det händer så ökar chansen att spåra maskinen och kunna få tillbaks dem.

 

På adressen www.preyproject.com finns ett gratis program som installerar sig i bakgrunden och genom en kontrollpanel på Internet kan aktivera en stulen dator som startas. Programmet använder platstjänster för att hitta var maskinen befinner sig, tar bilder från skärmen som kan ge ledtråder om tjuven samt fotar med webbkameran. Allt styrs via en kontrollpanel på nätet.

 

Prey kan även installeras på Android-telefoner och utför då samma saker där och kan dessutom använda mobilens GPS för exaktare positionering.

På eldata har vi inte fått några datorer stulna och har även andra skyddsåtgärder som lås, larm och hund, men vi kan rekommendera ett aktivt skydd som Prey som komplement. Och för mobilen behöver det ju inte vara stöld utan man kan ju tappa eller förlägga den vilket Prey också kan hjälpa till med.

prey

Kontrollpanelen för Prey (på nätet) med några av våra enheter visade.
Man klickar på en försvunnen enhet och kan sedan spåra den och se inkomna rapporter.

Av Erik Liljencrantz 2011-09-05 23:42, uppdaterad 2011-09-06 00:13